Menu Content

Anmeldelser

"Et par hundre mennesker hadde møtt opp, og de fikk ikke bare oppleve rike klangbilder fra stemmene til de fire kvinnene. Smyr hadde også med seg trompetist Steinar Løberg Værnes og en video- og lydinstallasjon av ålesundskunstneren Simon Wågsholm."

Omtale av lanseringskonsert i Spikerfabrikken 13. juni 2010 (PDF)
Sunnmørsposten

”Det er blitt en plate som på mange måter er en helgen verdig (…) …det er fremført med en sånn inderlighet og respekt for materialet at det er mer enn nok til å gi de nødvendige frysningene på ryggen (….) Hele tiden lurer de inn små, finurlige detaljer, uventete, men helt riktige harmonier som finter deg litt ut før de fortsetter i samme spor. Det er det største kunststykket Smyr gjør på hele platen, de klarer å holde det gående med bare fire stemmer gjennom 11 spor uten at det blir ensformig.”

LARS HOLGER URSIN om St. Sunniva
Bergens Tidende

” Merk dere navnet Smyr med en gang. Her har vi en sang-kvartett som virkelig fremstår med musikalsk overskudd og som presenterer en verdig og personlig variant av legenden om St. Sunniva. (…) Man blir umiddelbart slått av de fire sangernes utrolige evne til å skape spennende klanger og utnytte stemmens rike omfang i denne innspillingen (…) Stemmene til de fire er praktfulle og som gruppe fremstår de som en vital og stemningsfull enhet.”

Trond Erikson om St. Sunniva
Smaalenenes avis

” (…) Stemmene, som spenner fra den laveste alt til den klareste sopran, klinger usedvanlig godt sammen. Kvartetten har klart å skape et musikalsk univers tufta på ei original og sterk historie. Sterke og originale har også de musikalske løsningene blitt.”

Tor Hammerø om St. Sunniva
puls.no

”Med stor stemmekontroll og musikalitet følger de hverandre befriende sikkert til en fascinerende musikalsk helhet, preget av sterk innlevelse og stor ro (…) De bruker kirkerommet, og med alle sine klangfarger og rytmiske spill høres de ut som et helt lite orkester. Med strålende timing har de lytterne i sin hule hånd, og får hundre prosent oppmerksomhet tilbake.”

Karin Rykkje, anmeldelse av konsert i Borgund kirke
Sunnmørsposten