Menu Content

Smyrs andre album er på markedet!

Platecover - VandringI juni 2010 slapp Smyr sin andre plate, Vandring, på det norske markedet.

De gjennomarbeidede komposisjonene på ”Vandring” viderefører det musikalske bildet fra kvartettens debutplate ”St. Sunniva” fra 2003. Samtidig har Smyr på sin andre plate tatt musikken et steg nærmere jazzen. Kvartetten har denne gangen valgt å få med Kristiansunderen Steinar Løberg Værnes på trompet/elektronikk. Værnes` kombinasjon av lyriske trompettoner og live-elektronikk utfordrer og beriker Smyrs stemmelandskap. Improvisasjonen har fått større plass enn på Smyrs forrige plate, både gjennom felles improvisasjonspartier og personlige improviserte uttrykk fra de fem utøverne.

Albumet består av 11 komposisjoner hvorav én er instrumental. De nynorske tekstene er skrevet av kvartetten selv, med unntak av to tekster basert på dikt av Olav H. Hauge. Tekstmaterialet bekriver den eksistensielle vandringen - de bærer preg av tro og håp, men erkjenner samtidig en evig bevegelse mellom å lete og å finne, mellom å reise ut og komme hjem. Denne vandringen beskrives gjennom malende naturbilder og -stemninger og har en utstrakt bruk av bibelske referanser.

Platen er innspilt i Borgund kirke i Ålesund, produsert av Reidar Skår og mastret av Audun Strype. Ragnhild Eide Akslen har medvirket som vokalkonsulent og Elin Rosseland har bidratt i produksjonen. AIM Sound City står for utgivelsen og Musikkoperatørene AS besørger distribusjonen.